Terugblik 2016 #4 (okt-dec)

Dan ben ik al weer aanbeland bij het laatste deel van 2016, en mijn terugblik daarop. Als ik zo kijk heb ik een enorm bewogen jaar gehad. Een enorm goed jaar ook. Waarin zeker niet alles zonder slag of stoot ging maar ik ben blij met het jaar dat achter me ligt en het jaar dat zijn opwachting maakt want ik heb ook heel veel zin in 2017.

Maar voor nu nog een overzichtje van mijn maanden oktober, november en december.

Oktober: stond in het teken van Boektober, ik heb niet veel tijd om te lezen maar besloot deze maand om in ieder geval 1 boek te lezen. De psychiater en het meisje. En wat een voltreffer was dat. Een heerlijk boek dat ik zeker kan aanraden.

In oktober liet ik ook mijn haar kort knippen. Een enorme schok, voornamelijk voor mezelf. Ik heb namelijk al zo lang als ik me kan herinneren lang haar, maar na de operatie is heel veel haar uitgevallen en dat wat over is gebleven erg slecht. Maar na het uitvallen van mijn haar groeide er ook weer nieuw haar aan dat inmiddels als een soort van ‘halo’ om mijn hoofd heen hing en mijn ‘oude’ haar optilde. Laten we het er op houden dat het er verschrikkelijk uit zag en de schaar er in moest. Ik vond een kapper gespecialiseerd in kort haar en ging met een hip, kort kapsel de kapsalon weer uit. Voorafgaand hadden veel mensen een mening over korte kapsels. Zo zou ik er met sommige kapsels erg lesbisch uitzien. Op Coming Out Day, schreef ik er een blog over en kwam ik, op mijn blog, uit de kast.

In de herfstvakantie verbleven we weer in het huis van mijn vriendin. Het was een drukke week met de zorg van de paarden en daarnaast diverse voetbalactiviteiten.

November: werd ik lastig gevallen door een enorme ontsteking die ik kreeg na een wortelkanaalbehandeling. Het afgelopen jaar ben ik regelmatig bij de tandarts geweest om de ‘schade’ die de vele depressies en medicatie aan mijn gebit aangebracht hadden op te laten lossen. Het werden in totaal 4 wortelkanaalbehandelingen en even zoveel gaatjes vullen. Uiteraard zorg ik nu een stuk beter voor mezelf en voor mijn tanden. Dus dit is hopelijk ook voor het laatst dat er zoveel herstelwerkzaamheden nodig zijn aan mijn gebit. Maar de ontsteking zorgde voor enorm veel pijn en een paar dagen uitgeschakeld zijn. Uiteindelijk moest hij zelfs open gesneden worden. En waar ik al bang voor de tandarts was hielp dit niet helemaal mee.

Half november vierde ik een feestje, ik was immers een jaar psychofarmaca vrij. Iets dat ik lang niet voor mogelijk had gehouden. Zelfs niet nadat ik gestopt was met de antidepressiva en antipsychotica. Wat wilde ik graag weer medicatie slikken. Maar gelukkig hebben mijn psychiater en psychologe mij daarvan weerhouden en me door het proces heen geholpen van weer vertrouwen krijgen in mijzelf en mijn emoties.

Eind november ging ik met mijn zoon een nachtje in een hotel slapen. Dat wilde hij graag als cadeau voor zijn verjaardag. Ik zag er eerlijk gezegd enorm tegenop maar we hebben twee topdagen gehad. Dat voor mij maar ook voor mijn zoon zeker voor herhaling vatbaar was. En we volgend jaar ook zeker weer gaan doen.

December: stond voornamelijk in het teken van projecten. Ik hielp mee aan een actie voor Serious Request dat uiteindelijk een bedrag van ruim 1000 euro opgehaald heeft. Daarnaast stonden we met de dagbesteding op een wintermarkt waar veel voor geregeld moest worden en werd mijn dochter kampioen met haar voetbalteam. Ook vroeg een vriendin van mijn vriendin of ik 12 dagen voor haar paarden wilde zorgen en verbleven we weer een week in het huis van mijn vriendin.

Dit werd allemaal overgoten met een flinke saus van therapie waarin ik (hopelijk) mijn laatste EMDR uit mijn therapiegeschiedenis gehad heb. Een heftige EMDR sessie was het dit keer maar de herinneringen aan mijn ex en het misbruik dat hij met mij pleegde hadden weer zo’n enorme impact op mijn dagelijkse bestaan dat ik ook bijna niets anders kon dan weer een EMDR sessie aangaan.

En nu is het alweer eind december, de laatste dag nog wel. Morgen begint een nieuw jaar met nieuwe dromen en nieuwe kansen. Een jaar dat ongetwijfeld weer niet saai gaat worden. Maar hopelijk wel een jaar waarin ik wat meer rust kan vinden.

Ik wens al mijn lezers & volgers een veilig Oud en Nieuw en een goed, gelukkig, gezond maar ook gezellig 2017.

Veel liefs,
Noirona

P.s. De foto’s in de jaaroverzichten komen van mijn Instagram account, volg je me nog niet op Instagram? Je kunt me vinden via deze ⇒ link ⇐.

Voel je vrij om te reageren: