Studie Ontwijkend Gedrag..

Ik vind het verschrikkelijk maar ik ben enorm aan het soggen… Oh je weet niet wat soggen is? SOG is de afkorting van Studie Ontwijkend Gedrag. En studie ontwijkend gedrag is dus allerlei andere dingen doen dan met je studie bezig zijn.

Maar je studeert toch helemaal niet Noirona?
Nee dat klopt, nog niet en ik heb er nu al last van, kun je nagaan hoe erg ik dat al vind.

Maar hoe kun je dan zeggen dat je aan het soggen bent?
Ik ben aangenomen voor de opleiding tot ervaringsdeskundige, echt enorm gaaf en om aangenomen te kunnen worden werd er ook het een en ander van mij verwacht en daar ben ik dus glansrijk voor geslaagd. Maar om daadwerkelijk aan de opleiding te kunnen starten moet er nog wel wat geregeld worden, en is er zelfs aardige tijdsdruk. Maar daar ben ik dus niet (genoeg) mee bezig..

Wat moet er dan geregeld worden?
Om meteen maar met de deur in huis te vallen, het geld voor de opleiding. Er zijn wat manieren om dat eventueel te regelen, want zelf heb ik het bedrag niet in een oude sok onder mijn bed liggen, of op de bank staan. Maar juist die manieren, dat regelen, is waar ik tegenaan hik.

Ik moet namelijk onder andere contact opnemen met het UWV en/of mijn ex-werkgever. Zij zijn eigen risico drager en dus onder andere belast met mijn re-integratie. Ik hoop dat zij wellicht een potje hebben met opleidingsgeld, deze opleiding geeft mij een enorm goede kans op re-integratie. Maar de vraag is of zij daar ook zo over denken.

Wat houdt je tegen dan?
Ik ben erg bang dat ze zullen zeggen dat als ik ‘goed genoeg’ ben om een intensieve opleiding te volgen, dat ik ook goed genoeg ben om een baan te zoeken waardoor ik nog eerder mijn uitkering aan de wilgen kan hangen en zij dus eerder van mij en mijn kosten af zijn dan (mee) betalen aan een studie en nog minimaal een jaar mijn uitkering meebetalen..

En nu dan?
Er is nog iemand voor mij bezig met een andere weg maar met het zelfde eindstation, maar mij is altijd geleerd om te wedden op meerdere paarden. Dus ik moet echt aan de bak en mijn interne struisvogel, die ik kreeg met mijn ontwijkende persoonlijkheidsstoornis, proberen in bedwang te houden. De brief sturen of ‘even’ de telefoon pakken en contact op nemen.

Maar ja, als dat ‘even’ zo makkelijk was, had ik het waarschijnlijk al gedaan..

Daarom schrijf ik deze blog ook, als stok achter de deur, omdat ik weet dat jullie waarschijnlijk gaan reageren dat ik het toch echt moet gaan aanpakken voor dat de tijd verstreken is en ik helemaal niet meer aan de studie kan beginnen. Dat ik mijn droom bijna in duigen laat vallen door die interne struisvogel. Dat kan en dat mag natuurlijk niet gebeuren.

Liefs,
Noirona

 

One Comment

  1. Je moet t toch echt aanpakken voor de tijd verstreken is, vind ik een heel goed advies. 😉

    De enige manier om er achter te komen is gewoon doen. Hoe dan ook komt het UWV er wel achter dat je gaat studeren, want dat moet je uiteindelijk ook doorgeven.. dus pak die kans en kijk of je uwv aan jou kant kan krijgen.

    Succes! ♡

Voel je vrij om te reageren: