Spaarbingo

Vorig jaar scheef ik er al over, maar kwam er niets van terecht. Ik zou een lijst gaan maken voor de spaarbingo en daar ging het al mis. Maar nu heb ik wel een lijst gemaakt en daarom wil ik dit jaar  ik toch echt een serieuze poging gaan doen om de Spaarbingo (voor mezelf) tot een succes te maken.

Wat is spaarbingo?
Een handige manier om wat geld te sparen. Per week doe je een bedrag in een (spaar)pot, en aan het einde van het jaar heb je een leuk bedrag. Maar om het wat leuker/makkelijker te maken doe je er per week een ander bedrag in dat oploopt naar mate de weken van het jaar verstrijken.

Maar aangezien dat zou betekenen dat je in de laatste maanden van het jaar heel veel moet sparen maakt het al weer een soort van onmogelijk. Tenminste in mijn geval. Maar net als bij een gewone bingo streep je ook niet op volgorde de getallen door.

Heb je een financieel mazzeltje in week 4? Dan kun je er voor kiezen om een hoger bedrag te sparen dan de 4 euro die bij die week horen Of kun je wellicht meer weken in 1 keer sparen zodat je later in het jaar wat meer ruimte hebt. Of mocht je net als ik het kleingeld dat ik in mijn portemonnee heb zitten opsparen kun je dat ook optellen tot een hoger bedrag in 1 keer.

Om mijn spaarbingo hopelijk te kunnen voltooien ga ik dus zoals eerder genoemd het kleingeld opsparen maar ook probeer ik wat actiever de spullen die wij niet meer gebruiken in huis te verkopen. Zoals kleding die mij te groot is geworden, speelgoed van de kinderen en andere zaken die ik eens kocht maar nooit gebruik.

En mocht spaarbingo met hele euro’s teveel van het goede zijn, heb ik ook een lijstje gemaakt voor spaarbingo met €0,50 en zelfs met stapjes van €0,25. Als je het lijstje er bij pakt zie je dat je zo best een aardig bedrag kunt sparen, zelfs al is het met stapjes van een ‘kwartje’.

Ik ga proberen die van €0,50 tot een goed einde te brengen. Ik heb een mooie pot gekocht bij de Action (ter waarde van de derde week spaarbingo ;-)) waar ik het geld in ga sparen. Ik ben erg benieuwd of het me gaat lukken.

Mocht je mee willen doen. De lijst is gewoon te printen en te gebruiken.. Het bedrag dat je spaart die week streep je door op de lijst die je eventueel gebruikt.

Ik ben benieuwd of het mij gaat lukken, en zal zo nu en dan ook een update plaatsen. Mocht je ook mee willen doen, heel veel succes en ik hoor graag hoe het je vergaat.

Liefs, Noirona

 

 

Voel je vrij om te reageren: