Even wat anders: Shoppen bij de Primark 08-07-2016

Laat ik vooropstellen dat ik überhaupt niet weet of het boeiend is om te lezen wat ik gekocht heb maar ik waag me er dan toch maar eens aan. Verandering van spijs…. Juist dat dus.

Het lag niet echt in de planning om te gaan winkelen, maar mijn huis lag vol met te kleine kleding van de kinderen en te grote kleding van mezelf. Ik wilde dat wegbrengen naar een dame hier in de stad die een soort kleding winkel heeft voor de minima, als je dus een uitkering hebt of met een ‘gewoon’ inkomen het ook krap hebt kun je daar voor weinig geld een nieuwe garderobe uitzoeken. Prijzen liggen tussen de 0,50 cent en de 2 euro. Ik heb er zelf ook wel eens gekocht, aangezien ik het ook niet heel erg breed heb.

Maar het winkeltje van die dame is op vrijdag niet open, dus ik bleef met de kleding zitten maar had ook niet de kans om wat nieuws te scoren terwijl de inhoud van mijn kledingkast toch echt magertjes begint te worden. (whahaha wat een leuke woordspelingen allemaal ;-)) voor gisteravond stond er een etentje op het programma met de dagbesteding en ik wilde eigenlijk wel wat leuks aan. Daarnaast heb ik nog maar 1 broek die goed zit en de rest is te groot.

Dus dan maar naar de Primark, dat kwam mooi uit, de regio van de Primark waar we heen wilden gaan   heeft nog geen vakantie, het is gewoon vrijdag dus dan zou het vast niet zo druk zijn. de laatste keer dat ik er was, vorig jaar op Hemelvaarstdag had ik nog goed in het geheugen, de paniekaanval vanwege de drukte ook. Een vriendin vroeg of ik gezelschap wilde, en ik vond het gezellig als ze mee ging dus hop, naar de Primark. Daar schijn ik inmiddels te kunnen winkelen en de broeken die ik van een groepsgenootje had gekregen zitten heerlijk dus vandaar de Primark, natuurlijk ook omdat de Primark niet duur is en dat is dan weer handig gezien het nog verder afvallen…. Ik heb overigens geen aandelen in de Primark dat ik ze zo vaak noem 😉

Eenmaal bij de Primark binnen op jacht naar de broeken maar ik kwam al snel deze hemdjes tegen, altijd handig en het leukste was nog wel dat ik ze inderdaad gewoon pas. En voor €2,50 kun je dan natuurlijk niet laten liggen, ik kocht er 2, een lange met brede bandjes en een kortere met spaghettibandjes.

1

Noirona, je kwam voor de broeken, dus op zoek naar de broeken! Onderweg kwam ik dit schattige vestje tegen voor maar €3, ik pak er een van het rek en pas hem, hij zit prima maar even bekruipt me het idee dat ik ook wel een maatje kleiner pas. Dus ik pak een maatje kleiner uit het rek en inderdaad, zit als gegoten. Ik lach van verbazing en gooi hem in mijn karretje.

2

Op naar de broeken, ik kan ze nergens vinden en besluit het maar te vragen. En voor ik het weet sta ik voor een enorme berg met allemaal broeken. Paniek breekt me uit, welke maat welke soort, welke lengte en dan heb ik het nog niet eens over de kleur… Ik kies uiteindelijk voor een super stretch (altijd fijn), ultra soft (voelt zo lekker) donkergrijze skinny variant. Skinny ja, terwijl ik tot een jaar geleden echt niet met anders dan een bootcut spijkerbroek de deur uit ging omdat ik vreselijk lelijke dikke benen en kuiten had.. De broek kostte €15,-

10

Terwijl ik nog minstens 200 dingen in mijn handen neem, aan pas, in mijn karretje doe en weer terug leg lopen we naar boven. De kinderen willen uiteraard ook wat. Zoonlief vind wat leuke shirtjes voor  maar €2,50 per stuk en dochterlief vind er ook nog twee op de kinderafdeling en een shirtje op de damesafdeling. Achteraf misschien niet zo heel erg praktisch om voor haar van die lichte shirts te halen maar de tijd zal het uitwijzen.

6 7

 

 

 

 

 

Eenmaal weer beneden ga ik op zoek naar een riem, ik heb er 1 maar die was al groot voor ik ging afvallen, inmiddels is er 44 cm buikomtrek verdwenen dus ik struikelde bijna over het stuk riem dat ik overhield. Deze riem paste prima! doordat er geen gaatjes in zitten kan je hem op elke gewenste lengte dichtdoen, en hij kostte maar €2.

5

Bij de riemen hingen ook de sokken, zwaar ‘jaloers’ op de mooi gekleurde sokken die Sam altijd draagt terwijl ik na mijn werk in de beveiliging ben blijven lopen in de verplichte effen zwarte of donkerblauwe. Gekleurde sokken zijn eng, je verliest altijd 1 van de twee en hoe match je dat bij je kleding? De oplossing kwam in deze set met zwart/wit/grijze sokken. Een mooie manier om eens wat anders aan mijn voeten te durven trekken.

9

Maar ja nog niet erg kleurrijk zeg maar, dus ik legde ook nog wat gekleurde sokken in mijn karretje, niet denkende dat ik ze ooit aan zou trekken maar dat zou natuurlijk ook zonde zijn. En kleur hebben ze zeker, meteen een goede vuurdoop. Inmiddels heb ik de sokken van de foto hier boven nog niet aan gehad maar al wel twee paar van deze super felle vrolijke sokken.. Beide setjes waren €3,50 per 5 paar.

3

Na nog wat ondergoed en sokken voor de kinderen in het karretje te hebben gedaan is het tijd om te gaan betalen. Uiteindelijk viel de schade wel erg mee, dan kunnen we dus nog wel een keertje doen 😉

De kinderen en vriendin hadden inmiddels honger gekregen van het shoppen en besloten iets bij de FEBO uit de muur te trekken maar dat is iets waar ik dus niet echt gelukkig meer van wordt. Ik ga naar een naastgelegen ‘wok 2 go’ en bestel daar een overheerlijke smoothie met aardbeien, banaan en sinaasappel.

Op weg naar de auto lopen we langs een prijsstunter, dat klinkt altijd leuk dus we gaan naar binnen. Kennelijk verkopen ze daar alles wat ze in de reguliere filialen van de Kruidvat en de Trekpleister niet verkopen maar dan met belachelijk veel korting. Ik koop wat tandpasta, een toilettas en vind er dit sportsetje, het waren twee afzonderlijke artikelen hoor. De broek was afgeprijsd naar €3 en het shirt naar €2,50. Om je rot te lachen toch? Het zit nog goed ook, ben er vandaag meteen mee gaan sporten.

411
En ik vond deze superschattige waxinelichthoudertjes voor maar 25 cent per stuk. Die kon ik dus ook niet laten staan.

8

Al met al was het een enorm gezellige middag waarbij ik van de ene verbazing in de andere viel. Het is heerlijk te merken dat ik nu leuke kleding kan kopen voor een lage prijs in een ‘normale’ maat in plaats van de hoofdprijs te moeten betalen voor een foeilelijk shirt in een enorme maat.

Schandalig veel hebben we niet gekocht, en alles is lekker basic, en dat is fijn zo kan ik alles met elkaar blijven combineren wat handig is zolang ik af blijf vallen. Volgende keer durf ik vast nog wel wat meer te passen en uiteindelijk te kopen.

Liefs, Noirona

4 Comments

 1. Hahaha.. het jeukt me hier heel erg om de primark af te kraken. Maar ik zal t er bij houden dat ik gewoon anti-primark ben.. aan de andere kant kan ik het jou situatie wel voorstellen. Elke zoveel-kilo- minder nieuwe kleren kopen is niet te doen in een reguliere winkel. Blij dat je goed geslaagd bent en vooral een mijlpaal dat je gewoon hebt kunnen shoppen! En de grootste maat daar ben je zelfs al voorbij. Ben echt blij voor je en erg leuk om dit blogje te lezen.

  Oh en echt te stoer dat je nu ook blije sokken hebt!

  Xx Sam.

  • Whaha het is ook niet mijn meest favoriete winkel hoor, al weet ik ook nog niet wat dat dan wel is, daar ga ik maar eens uitgebreid naar op zoek als ik op gewicht of aan het stabiliseren ben. Kleding kopen is inderdaad een enorm dure aangelegenheid als je zo snel zoveel afvalt en dan is de Primark wel een uitkomst.

   Ik ben superblij met mijn blije sokken, had ik veel eerder moeten doen!

   X.

 2. Yes, you did it! Vraag me niet waarom, maar ik vind het altijd reuze boeiend wat anderen kopen. Je sportoutfit vind ik heel erg leuk! Ik ben echt verslaafd aan dat soort comfy outfits. En die waxinelichthouders! Superleuk!

  • Ik moet toegeven dat ik het zelf ook altijd leuk vind te weten wat anderen kopen maar wat ik zelf koop vind ik nooit zo heel bijzonder.

   Na ben ook echt blij met het sportsetje. Nooit gedacht überhaupt een strakke sportbroek ooit te kopen. Maar inmiddels heb ik er nu 3. En het zit gewoon echt lekker, zou er de hele dag wel in kunnen lopen..

   Vanavond doe ik de waxinelichthouders voor het eerst aan, zal een foto op Instagram zetten.

   X.

Voel je vrij om te reageren: