Even iets anders: De Songtag-st ♬♪ (van Sam)

Naast de soms enorm zware verhalen op deze blog is het ook wel eens leuk om een wat luchtiger thema aan te snijden. Zoals deze Songtag-st die ik al een paar keer voorbij heb zien komen maar na mijn nominatie van Sam (www.uitgesprokenwoorden.wordpress.com) mag ik hem dan nu ook zelf invullen…

Even de regeltjes,
✰ Benoem de bedenker van de tag (CELINEMIENE);
✰ Bedank degene die jou nomineerde; Dank je wel Sam ?
✰ Geef de mooiste zin van de gegeven nummers;
✰ Bedenk zelf weer vijf titels (van bekende nummers);
✰ Nomineer vijf anderen en breng hen op de hoogte van de nominatie.

♥ De nummers die ik kreeg van Sam met de daarbij door mij uitgekozen mooiste zin, al neem ik het soms iets ruimer dan 1 zin:
♫ True colors – Cyndi Lauper
If this world makes you crazy
And you’ve taken all you can bear
You call me up
Because you know I’ll be there

♫ High – James Blunt
(dit nummer kende ik niet dus heb ik even gezocht, geluisterd en de songtekst gelezen, prachtig nummer!)
Will you be my shoulder when I’m grey and older?
Promise me tomorrow starts with you.

Not afraid – Eminem (ook deze kende ik niet *shame on me*)
Yeah, it’s been a ride
I guess I had to, go to that place, to get to this one

Take me to church – Hozier (dit vond ik een hele lastige, het is een prachtig nummer met dito tekst maar zodra je er een zin uithaalt trek je naar mijn idee het hele lied uit elkaar)
In the madness and soil of that sad earthly scene
Only then I am human
Only then I am clean

The whole world is watching – Within Temptation
Your sacrifice goes through your mind,
But nothing is wasted you’ve made it now.
You rise again, breaking out.
Each step that you’ve taken, you’ve paid the price

En dan hier de liedjes die ik die ik op wil geven voor de door mij genomineerden…..
Landslide – Fleetwood Mac (al vind ik de versie van Glee mooier, mocht je gaan zoeken 😉 )
Skyscraper – Demi Lovato
Jar Of Hearts – Christina Perri
Flaws – Bastille
The Wrong Direction – Passenger

En dan probeer ik 5 mensen te nomineren die nog niet genoemd zijn, noem ik je niet ben je uiteraard van harte welkom om ook deze tag in te vullen. En mocht ik je wel noemen, voel je vooral niet verplicht om er aan mee te doen. Ik ben erg benieuwd welke zinnen je uit de door mij opgegeven nummers kiest.

Veel liefs, Noirona

11 Comments

 1. Als ik lees wat jij voor nummers doorgeeft, moet t wel een beetje een worsteling zijn geweest die nummers die ik doorgaf. Leuk om te lezen welke zinnen je eruit haalde, je hebt gelijk, bij sommige nummers is dat best raar om te doen. Toch vind ik sommige zinnen dan op een andere manier ook wel weer mooi.

  En ja, James Blunt High had ik wel verwacht dat je zou kennen. Shame on you. ? haha.. nee hoor. Maar wel leuk dat je t een mooi nummer vind natuurlijk. Hij kan ook best goede teksten hebben.

  Anyway. Leuk!

  Liefs.

  • Het is nog net niet zo erg dat ik James Blunt niet ken whahaha. Ik vond de zinnen kiezen niet zo moeilijk, juist de nummers kiezen vond ik lastig. Ik ken best wat muziek maar dat is erg persoonsgebonden of er zit een geschreven tekst van niks bij. Of is het net als bij Take Me To Church apart om er zinnen uit te halen.

   Om een lang verhaal iets korter te maken ik vind het een leuke tag ?.

   X.

 2. Bij het invullen van de tag viel me op dat ik van de oudere nummers de tekst beter ken dan van de nieuwe. De eerste indruk van een liedje zal dus wel met het uiterlijk te maken hebben (de melodie) en pas als ik het vaker hoor komt het innerlijk (de tekst). OK, genoeg gefilosofeerd. Je hebt mooie zinnen gekozen de “Promise me tomorrow starts with you” kun je onthouden voor als je nog eens met iemand een beschuitje wilt eten 😉

Voel je vrij om te reageren: