Even iets anders: De Liebster Award (van Sam)

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen op een andere blog, tenminste als je naast deze ook andere blogs volgt. De Liebster award, een virtuele award voor (beginnende) bloggers om ze zo een beetje beter te leren kennen. Erg leuk vind ik zelf dus ik ga mijn best doen op de vragen die Sam voor me bedacht heeft. Maar niet voordat ik haar bedankt heb (volgens de Liebster regels). Lieve Sam, ik vind het een eer dat je me genomineerd hebt. Ik volg jou en je blog graag en ik vind je een topper!

Nog even  alle regels op een rijtje:
1.) Bedank degene waardoor jij genomineerd bent (dank je wel Sam ;-))
2.) Beantwoord de vragen die jij hebt gekregen (ga ik doen, lees je mee?)
3.) Nomineer 11 andere bloggers (11? poe, ik ga mijn best doen)
4.) Bedenk 11 vragen voor degene die jij gaat nomineren (dat moet wel gaan lukken)
5.) Breng de genomineerden op hoogte (dat wordt een uitdaging maar ook dat gaat vast lukken)

De vragen!
1. Waarom ben je gaan bloggen en is dat nog steeds de reden dat je blogt?
Ik ben gaan bloggen omdat ik graag schrijf, het helpt mijn gedachten te ordenen en mijn hoofd wat leger te maken. Ik heb lange tijd op een forum van een patiëntenvereniging geschreven maar op een gegeven moment voelde ik me daar niet meer zo op mijn plek en ben ik deze blog gestart. Sinds twee weken ongeveer nu via mijn eigen kleine plekje op het internet www.noirona.nl en het is nog steeds de reden dat ik blog. Ik schrijft niet volgens een schema maar schrijf wanneer ik iets wil delen. Of als ik heel erg de drang heb om te schrijven. En dat bevalt goed.

2. Wat is je  grootste wens?
Dat is een lastige vraag, ik zou kunnen kiezen voor een dooddoener als lang, gelukkig en gezond leven. Maar dat heb ik nou eenmaal niet heel erg in de hand. Ik denk dat mijn grootste wens dan is dat mijn kinderen gelukkiger opgroeien dan dat ik heb mogen doen. Ik gun ze alle liefde van de wereld en zal voor ze vechten waar nodig. En als zij gelukkig zijn,….. ben ik dat ook. (over het algemeen 😉 )

3. Wat wil je ‘later’ worden?
Ik ben bang dat ‘later’ al redelijk dichtbij is, met een leeftijd op mijn paspoort van halverwege 30, en een gat op mijn cv van ruim 4 jaar maak ik me hier best veel zorgen over. Ik heb 2 specifieke opleidingen gevolgd, in het ene is geen werk te vinden en in de andere beroepsgroep mag ik niet meer werken. Veel zal er dus (moeten) veranderen. Maar als ik dan toch iets mag kiezen denk ik dat ik heel graag ervaringsdeskundige in de GGZ zou willen worden. Ik heb altijd gedacht dat ‘dit alles’ niet voor niets is geweest. Ik heb wat opleidingen tot ervaringsdeskundige bekeken maar heb naast een gat in mijn cv ook een gat in mijn portemonnee en koudwatervrees. 

4. Wanneer was je oprecht trots?
Ik ben eigenlijk nu oprecht trots, het is nu ongeveer 12 weken geleden dat ik geopereerd ben (gastric sleeve/ maagverkleining) en ondanks dat het voor sommige mensen ‘de makkelijkste weg’ lijkt is dat absoluut niet zo. Ik ben trots op dat het zo goed gaat, dat mijn nieuwe ritme er al redelijk ingebakken zit van eten/drinken/ontspanning en sporten. Ik zag heel veel beren op de weg maar ik mag absoluut niet klagen met -30 kilo en dat doe ik dan ook niet.

5.  Huisje, boompje, beestje? Of liever een ander ideaal?
Huisje heb ik, al is het huur. Boompje staat in de tuin en beestjes heb ik ook genoeg, 2 honden en twee katten en een hamster. Kindjes zijn er zoals reeds genoemd ook al. Een partner zou ergens nog wel in het plaatje passen. Maar in dat opzicht voldoe ik denk ik niet echt aan het ‘ideaalbeeld’ ben ik bang. En eerlijk gezegd ben ik er nog steeds bang voor om iemand in mijn leven toe te laten dus het zal vast ook niet in de nabije toekomst gebeuren denk ik. 

6. Drie mooie dingen over jezelf?
Dit begint al bijna op een sollicitatiegesprek te lijken. Mooie dingen aan mezelf, jeetje. Een lijstje minder mooie dingen is makkelijker 😉 Ik ga dan toch een poging doen.
– Ik ben erg hulpvaardig, ik help immers liever een ander dan mezelf 😉
– Men zegt dat ik een enorm doorzettingsvermogen heb, dus zet die ook maar ik het lijstje. Ik geef inderdaad niet snel op.
– Dankbaar, zonder veel mensen had ik hier nu niet deze vragen beantwoord. Ik ben ze enorm dankbaar dat ze al dan niet uit hun functie mij op weg geholpen hebben of nog steeds helpen. Daar waar ik een klein sociaal netwerk heb vergeet ik soms dat het hulpverleners zijn. Ze voelen meer als vrienden.

7. Wat heb je als laatste gekocht/aangeschaft?
Wat drinken voor de kinderen in de voetbalkantine, maar ik denk dat je dat niet bedoeld. De laatste ‘grotere’ uitgaven zijn die voor wat Sinterklaascadeaus voor de kinderen. Het was niets geks hoor, beide een voetbal, wat voetbalplaatjes, koptelefoon en een oplader voor beide.

8. Wat is je volgende aankoop?
Mijn volgende ‘grotere’ aankopen zullen twee regenjassen zijn voor de kinderen. Handig voor tijdens de voetbaltraining, die krijgen ze voor kerst.

Of ging het om aankopen voor mezelf, dan heb ik de opdracht verkeerd begrepen. 😉

9. Favoriete jaargetijde?
Dit vind ik een lastige, mag ik er twee kiezen? Dan de lente en de herfst, maar als je me echt dwingt zal ik de lente kiezen. Alle kleuren die weer terugkomen, de bloemen die uitlopen, het zonnetje dat weer wat warmte geeft. De lammetjes in de wei. Ik hou van het jonge, nieuwe leven… De herfst vind ik ook prachtig, mooie kleuren van de blaadjes aan de bomen. Hoe de blaadjes naar beneden dwarrelen. De geur van het bos na een regenbui. De zomer is te warm en de winter te koud dus die sla ik graag over…

10. Favoriete quote?
Oef wat een ellendige vraag, hoe kan ik nou een favoriete quote kiezen uit al die geweldige quotes die er zijn? Ik ga toch een kleine poging doen zonder me schuldig te voelen dat ik niet een andere gekozen heb.

‘Everything will be okay in the end, if it’s not okay, it’s not the end’

11. 2016 wordt het jaar van…
Ik hoop iedereen om me heen, ik gun iedereen het allerbeste. Maar ik hoop dat het ook een klein beetje mijn jaar wordt. Dat de progressie die ingezet is voortgezet kan worden, dat ik misschien wat milder voor mezelf kan zijn. Dat ik hulp durf te vragen wanneer nodig en dat ik misschien eens een klein poosje simpelweg gelukkig kan zijn.

Nu mag ik dus een aantal ‘slachtoffers’ aanwijzen die ik wat vragen voor wil leggen, ik hoop dat ze ze willen beantwoorden… Mocht ik je vergeten zijn te nomineren, voel je vrij om ook deze vragenlijst te beantwoorden…

♡ eachscarhasastory
♡ Carlijn
♡ Irene
♡ Nikki
♡ Janneke
Sam heeft ook al wat mensen genomineerd die ik zou willen nomineren, en daarnaast zijn er een paar mensen die ik zou willen nomineren maar met wie het even niet zo lekker gaat. Vandaar geen nominatie maar een digitale knuffel.. Komt ie, voor Marion, Erika, en iedereen die het nodig heeft.

9c48008452162555be719bd1ab4bf107

En dan mijn vragen:
1) Met welke 10 woorden wil jij jezelf omschrijven?
2) Hoeveel tijd besteed je aan bloggen (lezen/schrijven)?
3) Hoe lang bestaat je blog?
4) Waar schrijf je het liefst / vaakst over?
5) Kunst maken of kunst kijken?
6) Welk concert heb je voor het laatst bezocht of wil je graag bezoeken en waarom?
7) Wat is je favoriete kleur?
8) Wie is je grootste held?
9) Als je zou emigreren, naar welk land zou je gaan?
10) Waar heb je laatst enorm hard om moeten lachen?
11) Op welke eigen blogpost ben je het meest trots en waarom?

Heel veel succes en plezier met invullen. Ik vond het erg leuk om mijn vragen in te vullen en ik hoop jullie zo wat beter te leren kennen.

Heel veel liefs,
Noirona

5 Comments

 1. Ik zit op m’n mobiel dus uitgebreid reageren is lastig. Maar toch;

  Ben je zoveel afgevallen in de afgelopen weken? ? bizar! Hoop dat je nog een beetje energie hebt, zal wennen zijn voor je lichaam lijkt me.

  En die drie mooie dingen waren niet voor niets. Die mogen ook genoemd worden.

  Vind het echt dapper hoe je ‘m ingevuld hebt. Je bent een mooi mens!

  & wou even zeggen dat je echt enorm goeie vragen hebt bedacht.. ben benieuwd naar de antwoorden daarop!

  • Klopt, 6 voor de operatie en nu ruim 24 er na. Echt bizar ja. Ik geloof het soms zelf nog niet hoor. Energie gaat aardig. Al heb ik het wel sneller koud en ben ’s avonds echt moe. Het is echt een aanslag op je lichaam. Spierkracht verdwijnt als sneeuw voor de zon, mijn haar valt uit en het is echt een life turner. Ik heb nog wel wat kilo’s te gaan hoor, ik had er genoeg. Helaas 🙁

   Dank je wel voor de berg complimenten. *bloos*. Ik ben ook best benieuwd naar de antwoorden 😉

   Slaap lekker straks, ik wens je mooie dromen.

   X.

 2. Pingback: Liebster Award #8 |

Voel je vrij om te reageren: